In dit artikel...

  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Behandelmethodes

  Je kunt de ziekte van Graves behandelen op 4 manieren. De eerste methode wordt heel vaak gebruikt, vooral met de eerste diagnose van de ziekte van Graves, namelijk Block and Replace. De tweede methode is titratie, waarin je minder medicijnen neemt. De eerste twee methodes zijn gebaseerd op het houden van je schildklier. Bij Block & replace én titratie start je allebei met een hoge dosis Strumazol….nl 30 Mg per dag. Pas na een week of 6 beslis je welke methode je wilt.
  Je hebt dus na de start van de schildklierremmer even een paar weekjes de tijd om je te verdiepen in de verschillende behandelmethodes.
  De meeste artsen bieden helaas alleen maar block&replace aan omdat dat voor hen bekend en gemakkelijk is. Wil je niet zoveel medicatie slikken, verdiep je dan ook in titratie. Het resultaat is bij allebei de methodes hetzelfde, alleen slik je bij titratie veel minder medicatie.

  De andere twee methodes zijn gebaseerd op het doden of verwijderen van de schildklier, dmv radioactief jodium of door een operatie.

  De RAJ wordt meestal voorgeschreven als de ziekte van Graves voor de 2e of 3e keer terugkomt. Ook dán kan je overwegen of je liever niet eerst titratie wilt proberen.

  De operatie wordt gedaan als je schildklier echt niet stabiel te krijgen is en je klachten daardoor in volle hevigheid aanwezig blijven(wat helaas ook soms voorkomt).
  Ook bij dringende kinderwens is operatie een goede en snelle optie.
  Ook als je de oogziekte in hele heftige mate hebt kan je het beste voor verwijdering van de schildklier kiezen omdat je dan de meeste kans hebt dat je ogen tot rust komen.