In dit artikel...

  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Waarom deze website – over mezelf

  Ik ben Riet Strijker en ik heb de ziekte van Graves. Toen ik de diagnose kreeg was ik eigenlijk perplex. Ik heb de “block and replace” therapie gedaan voor een jaar en dacht er toen vanaf te zijn. Gewoon een kop in het zand methode. Blijven werken en studeren alsof er geen vuiltje aan de lucht was. Ik was ’s avonds doodmoe, maar kon niet slapen. Toch de volgende dag weer werken en maar doorgaan. Ik lag soms om acht uur in bed. Ik bleef moe, ook als ik net uit bed kwam.

  Ik slikte de levothyroxine en voelde me misselijk en bleef de hele dag zo’n onbestemd gevoel houden. Toen ik dacht dat ik ongeveer een jaar thiamazol en levothyroxine had geslikt, gevraagd aan de endocrinoloog of ik kon stoppen. Dat mocht, verder niet gekeken naar antistoffen, wat dan ook. Na 2 maanden, iedere maand wel bloedprikken, werd ik gebeld door de endocrinoloog dat mijn FT4 toch weer te hoog was. Weer thiamazol slikken.

  De Radioactieve Slok

  In het consult stelde hij voor om de radioactieve slok te doen. Daar schrok ik van en heb gezegd dat ik eerst de methode met medicijnen wilde doen. Daar ging hij mee akkoord en toen ging ik op het internet op zoek naar informatie en mogelijkheden hoe deze ziekte te “overwinnen”.

  Waarom deze website

  Ik miste een heleboel informatie, ik las hier iets over Graves en dan daar iets over Graves, maar nooit iets speciaals over Graves, alle mogelijkheden, voor- en nadelen. Vandaar deze website. Alle informatie bij elkaar gezet.

  Graves op Facebook

  Na 4 maanden voor de 2e keer B&R (augustus 2016) overgegaan naar titratie, nu redelijk stabiel in mijn waardes en de dokter liet mij mijn gang een beetje gaan – hij wilde wel de vinger aan de pols houden. Prima! Intussen een nieuwe arts, die me respecteert en doorheeft dat ik met titratie (en op een minieme dosis) mijn schildklier goed kan managen. Mijn dank daarvoor, dat we in goed overleg zo met elkaar om kunnen gaan.

  Met dank aan Kathryn Clemens van de Amerikaanse FB site “Keep your Thyroid”, anders had ik de overstap naar titratie niet zo snel gemaakt.

  In tussentijd een eigen Facebook groep opgezet over de ziekte van Graves, waar we informatie en steun bieden aan “Gravers”. https://www.facebook.com/groups/3379317192292532/

  Verder heb ik, samen met mijn medebeheerders van bovenstaande groep, een groep opgericht met recepten en eet-ideeën voor de mensen met Graves: https://www.facebook.com/groups/1114360902488654/

  Schildklier Organisatie Nederland

  De website is nooit af en wanneer ik tijd heb, werk ik eraan. Ik vind het leuk om boeken en artikelen te lezen over Graves en alles wat er mee samen hangt en in mijn blogartikelen zal je vaak een vertaling tegenkomen van een artikel, of wat ik gelezen heb ik een boek of iets wat ik hoor van Schildklier Organisatie Nederland (SON), waar ik lid ben van de kenniscommissie.

  Links/suggesties voor andere websites/groepen op Facebook:

  Er is een groep puur voor de rechttoe/rechtaan titratie op Facebook. Verder voor meer informatie over de schildklier in het algemeen www.schildklier.nl (SON)