In dit artikel...

  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Spierzwakte

  Graves en spierkracht / spierzwakte als een belangrijk symptoom. Ik heb enkele artikelen gelezen, vertaald en geprobeerd om te zetten naar een makkelijk te lezen stukje. Een feit is dat de ziekte van Graves werkt op de kracht van de spieren, met het gevolg dat er spierzwakte optreed.

  De spierzwakte manifesteert zich meestal in de benen en armen, maar begint in de spieren van de romp. De spierzwakte heeft de neiging zich uit te breiden naar de onderbenen, voeten, maar ook naar de vingers.

  Verlies spiermassa

  Hoe meer Graves nog aanwezig is in het systeem, kan het voorkomen dat de spieren hun massa verliezen en ook dat er verlammingsverschijnselen kunnen optreden, die weer verbeteren naarmate Graves meer onder controle komt, door het gebruik van schildklierremmers.

  Door deze spierzwakte kan iemand moeilijkheden om de trap op of af te lopen, uit een stoel te komen, het vasthouden of vastgrijpen van objecten en om de armen boven het hoofd te heffen. Het kan ook voorkomen dat de spieren zijn aangetast die je helpen met ademen of te slikken.

  Het kreatinine niveau (eiwitten in de nieren)  is meestal normaal, ondanks het feit dat je spiermassa verliest. Het kreatinine niveau correspondeert niet met de ernst van de spierzwakte die je ervaart.

  Oorzaak spierzwakte onduidelijk

  Het is onduidelijk waarom de spierzwakte voorkomt. Het lijkt erop dat de verhoogde afgifte van T4 in je lichaam, dus van het schildklierhormoon, dat dit zou kunnen leiden tot verhoogde afbraak van spier-eiwitten en het verhoogde gebruik van spier energie.

  Zoals al eerder genoemd, de medicatie tegen verhoogde schildklierhormoon afgifte (dus de schildklier remmers) helpt wel, ook al kan het enkele/meerdere maanden duren.

  Baat bij magnesium?

  Ik heb gelezen dat meerdere mensen baat hebben bij magnesium. Ga niet zomaar slikken, laat eerst testen of er ergens bij jou een tekort is.