In dit artikel...

  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  De pil en Graves

  In het kort: De anti-conceptiepil werkt negatief op de schildklier. De ingrediënten van de pil (oestrogenen) vertraagt de werking van de schildklier- waardoor er minder schildklierhormoon voor het lichaam beschikbaar is. Verder zorgt de pil ervoor dat verschillende belangrijke mineralen en vitamines niet worden opgenomen, waardoor ook de schildklier niet goed meer kan werken.


  Hoewel er tal van voordelen zijn verbonden aan orale anticonceptiemiddelen, zijn er ook een aantal risico’s waar je je bewust van moet zijn. Niet al deze risico’s houden rechtstreeks verband met de gezondheid van de schildklier, maar het nemen van “de pil” kan zeker invloed hebben op het herstel voor iedereen die op zoek is naar herstel van zijn gezondheid door middel van een natuurlijk schildklierbehandelingsprotocol.
  Wat de gezondheid van de schildklier betreft, zal het nemen van “de pil” de productie van progesteron onderdrukken, wat een goede manier is om te voorkomen dat een vrouw zwanger wordt, maar ook een chaos zal creëren in het endocriene systeem.Veel mensen met schildklieraandoeningen hebben een oestrogeen dominantie , die kan worden veroorzaakt door een overmaat aan oestrogeen, maar die vaker veroorzaakt wordt door een progesteron tekort. En zo zal een persoon die orale anticonceptiemiddelen neemt vaak deze aandoening ontwikkelen, die niet alleen hun schildkliergezondheid, maar ook hun algehele gezondheid kan beïnvloeden.

  De schildklier produceert schildklierhormonen uit jodium en tyrosine. Hieruit wordt thyroxine, of T4, geproduceerd. Dit wordt geproduceerd in reactie op Thyroïd Stimulerend Hormoon (TSH) , dat wordt afgegeven door de hypofyse. Schildklierhormoon is gevoelig voor het niveau van andere hormonen naast het TSH. Oestrogenen blokkeren gedeeltelijk de efficiëntie van schildklierhormoon en om dat te compenseren produceren vrouwen meer schildklierhormonen dan mannen.

  De anticonceptiepil heeft een negatieve invloed op de werking van de schildklier. Het vertraagt de werking enorm. De pil bevat meer oestrogenen dan dat er van nature in het lichaam voorkomt. Het is een vorm van xeno-oestrogeen, die de werking van oestrogeen imiteert en het lichaam voor de gek houdt. Hierdoor krijgt het lichaam jaren lang een overdosis aan deze hormonen. Dit verstoort zwaar de balans tussen de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron. Oestrogeen heeft een cel delende werking in het lichaam. Te veel (xeno-) oestrogenen kunnen voor overgewicht zorgen en vrouwen kunnen eerder in de overgang terecht komen. Tevens verhogen de xeno-oestrogenen dat de belangrijkste schildklierhormonen T4 (thyroxine) en T3 (triiodothyronine) zich kunnen binden aan hun transport eiwit TBG (thyroïd bindend globuline),wat zeer schadelijk is voor de werking van de schildklier. Het gevolg is dat de schildklierfunctie verlaagt, waardoor de stofwisseling verstoort. Dit geeft een scala aan klachten waaronder gewichtstoename. Hoge doses oestrogeen in de anticonceptiepillen verhogen de activiteit van TBG (Thyroxine Binding Globulin), dat schildklierhormoon bindt. Meer circulerende TGB leidt tot lagere niveaus van vrije schildklierhormoon beschikbaar voor gebruik door het lichaam.

  Langdurig pil gebruik legt het hormoon progesteron stil, waardoor afweercellen niet meer weten wat ze moeten doen. Dit kan een auto-immuun reactie en auto-immuun ziekte ingang zetten.

  De xeno-oestrogenen komen niet alleen in de anticonceptiepil voor, maar ook in het hormoonspiraal, plastic waarin bijvoorbeeld vleeswaren verpakt worden, vlees, sojaproducten, cosmetische producten en pesticiden.

  Schildklierhormoon is lipofiel (houdt van vet) en is het enige hormoon dat toegang heeft tot de celkern. Zo kunnen ze de genreactie beïnvloeden. Vitamine D is essentieel voor het functioneren van de schildklier. Het is cruciaal bij de laatste stap in de metabolisme (stofwisseling) van de schildklier. Die vindt plaats in onze celkernen. Op deze manier zijn er twee factoren die voor een slechte stofwisseling zorgen. Laat nu velen van ons ook een te kort aan vitamine D hebben.

  Belangrijke stoffen voor een goed werkende schildklier zijn tyrosine, selenium, jodium, B3, B12, ijzer, zink, vitamine D en een optimale werking van de lever en de darmen. De lever is een belangrijke omzettingsplaats voor schildklierhormoon. De lever activeert 60% van het schildklierhormoon T4 en de darmen 20%. Goede zorg voor lever en darmen is dus essentieel.

  De anti-conceptiepil haalt vitale voedingsstoffen uit het lichaam die de schildklier nodig heeft en kunnen het schildklierhormoon op meerdere niveaus verstoren. Selenium en zink zijn bijvoorbeeld nodig om schildklierhormoon te produceren en om het om te zetten in zijn actieve vorm, T3. Zink is ook nodig om het schildklierhormoon en de celreceptor aan de praat te krijgen.
  Alleen al door zink uit het lichaam te halen, kan de pil voorkomen dat het lichaam schildklierhormonen maakt, activeert en gebruikt. Maar de pil beïnvloedt meer dan alleen mineralen. Cruciale B-vitamines worden ook het lichaam gehaald door de pil. Zonder deze belangrijke vitaminen kun je geen schildklierhormoon aanmaken…. om nog maar te zwijgen van de honderden andere toepassingen ervan in het lichaam.
  Samengevat: waar deze vermindering van voedingsstoffen door de pil van invloed zijn op je schildklier:
  * Beïnvloedt de synthese van schildklierhormoon
  * Interfereren met de conversie van T4 (inactief) naar T3 (actief)
  * Beïnvloedt het gebruik van schildklierhormoon op cellulair niveau.
  De pil beïnvloedt zowat elk niveau van schildklierhormoonsynthese en -gebruik. Je maakt minder, je zet minder om en je gebruikt minder….
  Maar er is meer….
  De pil verhoogt de schildklierbindende binding van de schildklier(TBG)
  (TBG -TBG is thyroxine bindend globuline. TBG is een eiwit dat het schildklierhormoon aan zich bindt zodat het niet vrij in het bloed rondstroomt.)

  Zodra het schildklierhormoon gebonden is aan TBG is het niet meer beschikbaar voor gebruik door de cel. Dit betekent dat zelfs als u erin slaagt om de vermindering van de voedingsstoffen te overwinnen en genoeg schildklierhormoon te maken, veel van het hormoon zal worden gebonden en daarom is het niet beschikbaar voor uw cellen. Onthoud dat elke cel in je lichaam schildklierhormoon nodig heeft.
  Orale anticonceptiemiddelen stimuleren een verschuiving van de Th1 naar de Th2 immuun tak. Dit kan een onevenwichtigheid van het immuunsysteem veroorzaken, waardoor auto-immuunziekten blijven bestaan.
  Anti conceptiepillen kunnen onze normale darmflora veranderen, waardoor gist en andere pathogene organismen kunnen gedijen.