In dit artikel...

  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Lange termijn titratie en 5mg thiamazol

  Er is steeds meer vraag naar langetermijntitratie… en terecht. Het is dé manier om je schildklier lange tijd te ondersteunen zodat Graves geen kans krijgt om weer toe te slaan. De kans op recidive wordt aanzienlijk verkleind (volgens het onderzoek van dokter Azizi ). Geweldig toch?!!

  Waarom doen artsen dan zo moeilijk??

  Weet je wat het probleem is? Langetermijntitratie is nog niet officieel erkend in Nederland. Daarom “mogen” artsen het officieel nog niet voorschrijven.

  Het heft in handen

  Maar als de patiënt er zélf mee komt en het heft in eigen hand neemt, dan kan de arts er niks tegen doen… dan is het de keuze van de patiënt. 😜

  Dus…….tegen je arts zéggen dat je het GAAT DOEN , pillen sparen (vraag bijtijds een nieuw recept, zeg desnoods dat ze in de wc-pot zijn gevallen🤣) en als t niet anders kán gewoon prikken bij je huisarts (elke 2 á 3 maanden).👊🏼👊🏼

  De 5 Mg tabletten…

  Als je op de allerallerlaagste dosis strumazol zit (1,25 Mg) dan heb je echt 5 Mg tabletten nodig. Die zijn er niet van het merk Strumazol, maar alleen merkloos. Ze staan bekend onder de werkzame stof, thiamazol.
  Je hebt een recept nodig voor 5mg Thiamazol.

  Bestellen bij de apotheek

  Met dat recept kan ELKE apotheek ze bestellen. Ze gaan meestal in potten van 500 pillen. Als de apotheek moeilijk doet, of zegt dat ze die niet kunnen bestellen dan zijn ze erg klantonvriendelijk. Jij hebt ze gewoon nodig en de apotheek kán ze bestellen (sowieso bij Fagron). Geen smoesjes dus! Dat kost je niks extra’s, het gaat net als de andere pillen gewoon van je eigen risico af (als je dat nog hebt😜).

  Vecht ervoor en vertel ze maar dat er nog véél meer patiënten gaan volgen!

  Het is vervelend dat we overal voor moeten strijden, maar het is de enige manier om de dingen te veranderen en erkenning te krijgen!!
  Ik reken op jullie 😊😘💪🏼💪🏼